zondag 26 oktober 2008

Winteruur

Het uur is ‘verzet’. Niet in de zin dat het protesteert, maar in de zin dat we de klok hebben teruggedraaid. Op zich een gekke actie, want hoe kan je nu een uur ‘verzetten’? Je pakt het op en zet het van de linkerkant in de kamer naar de rechterkant. En dat doen we dan met z’n allen tegelijk, en – uiteraard - op hetzelfde tijdstip. Om drie uur vannacht. Ik sliep toen, dus ik heb het uur niet kunnen oppakken om het te verzetten.
Volgens mij zijn er drie manieren om hier aan mee te doen.
Voor je gaat slapen zet je al de klokken in je huis juist want je wil niet voor verrassingen komen te staan als je ’s morgens wakker wordt. Dus heb je je GSM, de ovenklok, de wekkerradio, de wandklok en al die andere klokken in huis al op het nieuwe uur gezet. De verandering gebeurt eerder geruisloos.
Je gaat uit, op café en maakt er net nu de sport van om tot 3 uur te blijven hangen. Zo kan je het allemaal live meemaken, met het hele café samen het uur terugdraaien en luid uitroepen dat je nu nog een uur langer kan blijven. Tournee générale!
Je gaat slapen op het uur dat het nu is, niks aan de hand. ’s Morgens word je wakker, je stommelt wat in huis rond, zorgt voor het ontbijt. Tot je plots beseft dat je de klok een uur mag terugdraaien. En dat kan met de glimlach want je hebt net een uur kado gekregen. Deze dag heeft een heel uur extra!
We willen allemaal zo graag wat extra tijd. Wat heb jij met je extra uur gedaan?

1 opmerking:

Luc Vanherck zei

's Middags kreeg ik een smsje vanuit Bordeaux. Is het uur misschien verzet? Alle klokken staan hier verkeerd!
Ik kon hen geruststellen: de TGV zou pas een uur later vertrekken richting België. Oef. Nog tijd voor een terrasje in de zon.
In het voorjaar zou dit verhaal er heel anders uitzien...