woensdag 11 juni 2008

Fong Sjwé

Harmonie tussen binnen en buiten, daar blijkt Feng Shui – spreek uit zoals in de titel – zich mee bezig te houden. Alles hangt met alles samen, er wordt niet in hokjes gedacht. Zoals het met je nieren gesteld is, zo gaat het met de wallen onder je ogen. Zoals het met je naam en faam gaat, zo gaat het met de vuur-hoek in je huis. Steden ontwikkelen zich vaak aan de rechterkant van een rivieroever omdat daar de energie het meest interessant stroomt. Dus klopt het toch met dat gevoel dat Linkeroever een gekke plek is.
Ik voel wel iets voor die verbindingen. Niet zoals bij ons waar je naar de hartspecialist gaat als er wellicht iets mis is met die spier en als blijkt dat het over je longen gaat, dan kan hij je niet verder helpen. Huidproblemen zijn voor de dermatoloog en bij de neus-, keel- en oorarts kan je echt niet terecht met die pijnlijke voeten. Ieder zijn specialisme, maar wie houdt het geheel in het oog?
Mijn huis geeft mij dus een beeld hoe het met mijn verschillende organen gesteld is maar ook hoe het met verschillende domeinen in mijn leven staat.
Al de relatiehoeken van mijn vorige huizen komen me voor de geest. Bij het ene een deur naar de kelder, bij het andere een traphal tot helemaal aan het dak: vooral veel lucht dus en bij het laatste een tv-hoek. Allemaal niet bijster aantrekkelijk. En in de relatiehoek nu staat een wc. In dit domein is duidelijk een intensieve sessie EHBO nodig. Dat wordt alvast een rood wc-matje in de vorm van een hart, wc-papier met hartjes en een rood vuilbakje.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Heidi,
Laat maar komen al dat rood en al die hartjes.
Groetjes Geertje

Anoniem zei

heidi, je bent goed bezig meid! respect... GOGOGO
knuf,
LL

rozenrood zei

Een wc-relatiehoek? Lekker met je billen bloot durven zitten en loslaten die boel! Vergeet naast je rode hartjes geen verfrissend (rozen)geurtje en een moppenboekje aan een touwtje... Humor en rozengeur.. een ideaal fundament voor een leuke relatie...