dinsdag 4 augustus 2009

Kleine momenten

Ik denk aan een winkel die kleine momenten van geluk verkoopt. Dagelijks. Omdat dat goed is voor de bloedsomloop, voor de huid, voor de ogen die ervan beginnen te glanzen. Het is goed voor de darmen, die er kalm van worden en meer energie kunnen steken in de vertering. Dat is dan weer goed voor de stoelgang. En als je ballast kwijt bent, is dat ook weer beter voor je gemoed. Het wordt er lichtvoetiger en zonniger van.
Een klantenkaart van deze winkel geeft je bij de tiende aankoop recht op een gratis elfde moment van geluk. Of op tien procent van het totaal-geluk. Je mag kiezen.
Soms lijkt de winkel uitverkocht. Dat is schijn. Het zijn de voorbijgangers zelf die de rolluiken laten zakken. Die een bordje ‘gesloten’ aan de deur hangen. Die de lichten doven. Die met hangende schouders en hongerige ogen in de etalage turen maar geen enkel gepast moment van geluk ontwaren. Treurig slepen ze zich voort, niet wetende dat. Wat?
Dat er voortdurend geluk in stock is, hoe klein ook.

1 opmerking:

Unknown zei

en dit stuk geeft ook weer een moment van verwondering en geluk over hoe je iets kunt bezien, beschouwen, ervaren, bedenken.
Fijngevoelig.
Weer een mooi stuk Heidi :-)
Liefs