zondag 17 oktober 2010

italian cars

Ze zijn er in alle maten en gewichten en kleuren. Er rijden wel opvallend veel kleinere formaten rond dan hier bij ons. Dat is ook nodig want de kleine steegjes in het oude centrum hebben kleine maten nodig om te kunnen parkeren. En met hun vier wielen dienen ze vooral om te rijden, maar in Sardinië worden auto's ook veel creatiever gebruikt.
In no time toveren ze deze kleine, multifunctionele brooddozen om tot rijdende kantoren, alternatieve studeerplekken of ideale lounge plek om je liefje te versieren. Je ziet ze vaak in hun eentje of met z'n tweeën in zo'n karretje, maar soms is er ook plaats voor vijf, als een clubje jonge macho-mannen carpoolt naar een feestje, maar eerst wat wil aperitieven met zicht op de zonsondergang. Ongeveer elke tien meter staat er wel een auto langs de kustweg en het is leuk om te ontdekken of die gewoon geparkeerd staat of niet. Luide muziek maakt dat van op afstand wel duidelijk, evenals aangeslagen ramen. Ook de verzameling brommertjes rond een auto met open ramen vertelt voldoende. Maar vaak is het schrikken, want dan lijkt een auto van op afstand leeg en als je dan voorbij wandelt zit daar toch een man in, stilletjes voor zich uitkijkend. Zou auto-mediteren een alom verspreide hobby zijn in Sardinië? En zou die nieuwigheid dan overwaaien naar het vasteland?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

...jammer dat ze zoveel afval langs de kant van de weg achter lieten, hè Heidi? Lagen er ook geen gebruikte "rubberen-liefdes-jasjes". Laat dat in vredesnaam maar niet overwaaien!

Heidi zei

neen, die mogen ze houden! 't Waren niet van de propersten (tot halflege pizzadozen toe) maar hun schone kust blonk toch boven al die vuiligheid uit.