maandag 30 januari 2012

Alle wegen

Staken. Een staking. Net op 30 januari. Dan komen de Europeanen. 19. Niet die voor de Europese top, maar die voor ons project 'Every picture tels a story'. Gaan zij hier geraken? En hoe gaan zij hier geraken? We kunnen nu niks doen want we weten niet wat er gaat gebeuren. We zullen moeten wachten tot de maandag zelf. De hele dag standby zijn en rijden naar waar nodig is.
Dat begon dan met op zondagavond de Litouwers te gaan halen. Die maakten er gewoon een extra dagje Antwerpen van. Slim van hen en handig voor ons: geen file naar de vlieghaven.
Op maandag zouden als eersten de Italianen komen, maar die kregen op de vlieghaven te horen dat hun vlucht gecanceld was. Ze konden een nieuwe vlucht via Zurich krijgen. Naar Zaventem. Doen! En dan hadden we nog Ieren die dan maar naar Düsseldorf vlogen in plaats van naar Charleroi. Waardoor Jos in alle vroegte met het buske naar daar kon bollen, over ijzige wegen. Tot slot waren er de Engelsen die via Amsterdam geboekt hadden en die wonder boven wonder met tien minuten vertraging in Zaventem landden. Helemaal volgens het boekje, maar nét dat gaf zoveel verbazing!
Wij leerden alvast dat alle wegen naar Antwerpen leiden. Zonder zwans.

Geen opmerkingen: